De Tamagotchi keert volgend jaar terug terug met een mobiel spel

My Tamagotchi Forever

Als kind kon ik er geen genoeg van krijgen, en jij vast ook niet: de Tamagotchi. Deze digitale huisdieren hingen aan je sleutels en waren voor menig kind vrijwel echt. De kleine virtuele diertjes zijn al teruggebracht, maar voor de twintigste verjaardag van het concept komt het nu ook terug als een spel voor je smartphone.

Het spel heet My Tamagotchi Forever. Daarin zitten diverse nieuwe karakter die er veel beter uitzien dan de pixelachtige voorgangers. In een trailer is verder te zien dat de karakters met elkaar kunnen praten. Reken dus maar op een sociale toevoeging aan het concept. Verder kun je foto’s maken met je virtuele diertje in beeld.

Verder is het idee natuurlijk vrijwel hetzelfde. Je voert je diertje en houdt hem schoon, zodat hij in leven blijft. Net als vroeger dus.

2018

Helaas zullen we nog wel even moeten wachten tot we met het spel aan de gang kunnen. My Tamagotchi Forever verschijnt pas ergens in 2018. Wel kun je je al registreren om een melding te krijgen als het spel beschikbaar is. Uiteindelijk moet het als app naar iOS en Android komen.