De trackball keert terug met Logitech’s nieuwe MX Ergo

Logitech-MX-Ergo

Bij een muis met een trackball denk je waarschijnlijk aan de jaren ’90 of de ’00’s, toen dat niet meer dan normaal was. Maar de trackball is weer geheel terug van weggeweest. Logitech heeft namelijk de MX Ergo geïntroduceerd: een draadloze trackball die extra comfort moet bieden.

Het idee van de trackball is ontstaan door de gebruikers van Logitech, stelt Anatoliy Polyanker, global portfolio en brand director bij Logitech. “Zij lieten ons nadenken over de manier waarop we hen het gewenste comfortniveau kunnen bieden, bijvoorbeeld door het toevoegen van extra ‘wedges’ onder hun trackball voor het verhogen van de hoek.”

De trackball zit aan de zijkant van de muis en wordt bestuurd met je duim. Volgens Logitech is het een betere oplossing dan een gebruikelijke muis. De spierpijn zou namelijk 20 procent minder zijn dan wanneer je een normale muis gebruikt. Dit is onder meer omdat je de hoek van de muis van 0 tot 20 graden kunt vergroten met een verstelbaar scharnier. De houding van je pols wordt daardoor verbeterd.

Logitech-MX-Ergo

Nieuwe technologie

Verder heeft de MX Ergo nieuwe tracking-technologie, wat zorgt voor sneller en nauwkeuriger navigeren. Je kunt de snelheid en nauwkeurigheid van je cursor wijzigen door op een knop te drukken. Ook is er een precisie-modus die je “ultieme controle” geeft over de trackball. Een LED-lampje geeft aan wanneer die modus geactiveerd is.

De muis is volledig draadloos en heeft een oplaadbare batterij. De accu zou op een volle lading tot vier maanden mee moeten gaan, al is dit wel afhankelijk van je gebruik.

De MX Ergo is vanaf 6 oktober te koop voor 109 euro.