Doctor Who- en Good Omens-ster David Tennant komt naar Nederlandse comic con

David Tennant en Ty Tennant

Wie kent hem tegenwoordig niet: David Tennant. De Schots acteur verscheen de afgelopen jaren in talloze goed ontvangen films en series, waaronder natuurlijk Doctor Who en Good Omens. Voor fans van de acteur is er nu goed nieuws: in juni komt de acteur naar het Nederlandse Heroes Dutch Comic Con in Utrecht.

Hij was Crowley in Good Omens, de elfde én veertiende Doctor in Doctor Who, Barty Crouch Jr. in Harry Potter and the Goblet of Fire, Alec Hardy in Broadchurch, Kilgrave in Jessica Jones, Huyang in Ahsoka en Star Wars: The Clone Wars, en ga zo maar door. Met andere woorden: het oeuvre van David Tennant is enorm. Hij heeft dan ook al drie decennia aan ervaring in televisie, film, theater en radio, won talloze prijzen – waaronder een BAFTA voor Beste Acteur voor zijn werk in Doctor Who –  en maakte zich in veel rollen fanfavoriet.

Dit jaar mocht hij bovendien de BAFTA-uitreiking hosten, waar hij begon met een sketch in het thema van de populaire show Staged, een komedieserie met ook Michael Sheen (Aziraphale in Good Omens), die vooral met gesprekken via videobellen gemaakt is.

David Tennant in Nederland

Deze zomer is hij dus aanwezig tijdens Heroes Dutch Comic Con, een evenement voor fans van films, series, stripboeken en games. Tennant is daar aanwezig om met fans op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en om vragen van fans te beantwoorden tijdens de Q&A’s op het hoofdpodium. De Schotse acteur is op zaterdag 21 en zondag 22 juni aanwezig, en is daar één van meerdere gasten. Wie er verder komen, moet echter nog worden aangekondigd.

Heroes Dutch Comic Con vindt van 20 t/m 22 juni plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Foto: Shutterstock