Door corona had Dungeons & Dragons zijn beste jaar ooit

Dungeons & Dragons

Iedereen kent Dungeons & Dragons wel. Heb je het zelf niet gespeeld, dan is de kans groot dat je het wel in een serie of film gezien hebt. Het is bijvoorbeeld één van de favoriete spellen van de jongens uit The Big Bang Theory. Maar hoewel het spel altijd al wel een stevige groep fans had, was vorig jaar echt een topjaar voor de game, schrijft CNBC.

Mocht je het niet zo goed kennen: Dungeons & Dragons, of D&D/DnD, is een fantasy role-playing game dat je gewoon aan je keukentafel kunt spelen. Iedere speler maakt zijn eigen karakter om mee te spelen, en al die personages gaan vervolgens samen op denkbeeldige avonturen.

Het spel bestaat al sinds 1974 en is al jaren erg populair. Maar toen we vorig jaar opeens allemaal zoveel mogelijk thuis moesten blijven, werd Dungeons & Dragons populairder dan ooit. Het spel kun je namelijk ook prima virtueel met elkaar spelen, waardoor nieuwe fans het spel aangeleerd kregen. Uitgever Wizards of the Coast zag de verkopen van de D&D-games vorig jaar met maar liefst 33% stijgen.

Nieuwe games

De populariteit van het spel stijgt al enige jaren. In 2014 verscheen er een nieuwe versie van de regels van het spel, waardoor de game meer om het vertellen van verhalen is gaan draaien dan om complexe game-mechanieken. Sinds die tijd spelen steeds meer mensen Dungeons & Dragons, en tijdens de pandemie is dat met behulp van diensten als Zoom en Twitch alleen maar meer geworden.

Natuurlijk maakt Wizards of the Coast gretig gebruik van de groeiende populariteit. Dit jaar verschijnen er twee nieuwe Dungeons & Dragons-videogames, voor wie liever op een console speelt. Daarnaast worden er vaker nieuwe boeken en box sets uitgebracht van het spel.

Foto: Shutterstock.com