Eerste elektrische scooter van Vespa is vanaf oktober te koop

Vespa-elektrische-scooter

Er zijn elektrische auto’s, elektrische fietsen en – jawel – ook elektrische scooters. De eerste volledig elektrische scooter van Vespa moet zelfs snel verschijnen in Europa. In september start fabrikant Piaggio Group met de productie van de Elettrica, stelt het bedrijf in een persbericht. Vanaf eind oktober is hij te koop.

De eerste varianten kun je begin oktober al reserveren. Helaas is nog niet bekend wat het voertuig moet gaan kosten. Vanaf eind oktober komen de eerste scooters op de markt en vanaf november zijn ze echt goed te verkrijgen. De verkoop begint in Europa en breidt vanaf 2019 pas uit naar de Verenigde Staten en Azië.

100 kilometer

De scooter kan overigens best een eindje rijden op een acculading. Dit houdt het voertuig namelijk 100 kilometer vol. Daarna moet je hem 4 uur opladen. Hoe hard de scooter kan is nog onbekend, maar we weten wel dat er een Eco-modus op zit waarmee je maximaal 30 kilometer per uur kunt rijden. Daarmee bespaar je batterij.

Ook heeft de scooter een aantal kunstmatige intelligentie-functies. Zo herkent het voertuig voetgangers die in de buurt komen, evenals andere voertuigen. Verder kan de scooter alternatieve routes aanraden als het verkeer een drama is.