Einde van een (illegaal) tijdperk: Popcorn Time gaat offline

Popcorn Time

Misschien was je zelfs vergeten dat deze app ooit bestond: Popcorn Time. Want hoewel het illegaal downloaden of streamen van films en series al langere tijd verboden is, werd het je altijd nog vrij makkelijk gemaakt dankzij de app Popcorn Time. Inmiddels is daar een einde aan gekomen, de app gaat namelijk offline.

Films en series streamen

Je zou denken dat je zo’n illegale app niet meer nodig hebt. Met alle streamingdiensten die er tegenwoordig zijn, is een film of serie altijd wel érgens te vinden. Toch blijken er nog genoeg mensen te zijn die het liever illegaal online kijken dan dat zij hiervoor moeten betalen. Dat kon voor lange tijd ook vrij gemakkelijk via Popcorn Time. Het slimme aan deze app is dat het zelf niet de films en series aanbiedt, maar dat het slechts een platform was waarop deze werden aangeboden door derden. Hoe dan ook: het is illegaal. Oók als je de films of series niet zelf aanbiedt, maar wel kijkt, draag je bij aan cybercriminaliteit.

2014

Het is vreemd dat Popcorn Time juist nu offline wordt gehaald, de app bestond namelijk al sinds 2014. De makers van de app lanceerden het platform, en verdwenen zelf vervolgens. App-ontwikkelaars waren zo slim om zelf met de code te sleutelen, waardoor er toch nog updates van nieuwe films en series plaatsvonden. De mensen die ervoor zorgen dat we de app vandaag de dag nog kunnen gebruiken, laten weten dat het toch echt einde verhaal is. Waarom precies, blijft onbekend, maar we kunnen wel raden naar de reden. De kans is tenslotte groot dat het platform met een hoop rechtszaken te maken had.

Dus, was jij iemand die altijd nog gratis naar de nieuwste films en series keek, dan wordt het nu toch echt tijd om een abonnement bij een van de vele streamingdiensten af te sluiten. Of een goede vriend zoeken die al een abonnement heeft.

Beeld: Shutterstock