Elon Musk krijgt eerste Tesla Model 3 cadeau

Je zou toch verwachten dat de CEO van Tesla, Elon Musk, zonder twijfel recht heeft op de allereerste Model 3 – niet dus. Blijkbaar kan je daar niet zomaar vanuit gaan, een zekere Ira Ehrenpreis was hem voor met de eerste volledige aanbetaling voor de nieuwe Model 3. Hiermee was de Tesla bestuurslid officieel de eerste eigenaar van het nieuwe model.

Ehrenpreis kon niet lang genieten van zijn glimmend nieuwe speelgoed, hij deed het namelijk cadeau aan Musk voor zijn 46e verjaardag. Het cadeau komt iets later dan zijn eigenlijke verjaardag aan, Musk was namelijk jarig op 28 juni. Op Twitter bekende de CEO dat Ehrenpreis hem voor was met de reservering op de eerste Tesla Model 3.

Musk liet vol trots zijn verjaardagcadeautje zien op Twitter, geparkeerd voor de productiefabriek in Californië.

Model 3

Elon Musk moet nog de volledige specificaties van het nieuwe model bekend maken. Op de foto zie je dat Model 3 niet heel erg afwijkt van het vorige sedan autotype dat wij al kennen, de Tesla Model S.

Als we de verwachtingen van Tesla echter mogen geloven, heeft de Tesla Model 3 een aantal bijzondere specificaties. Tesla heeft bevestigd dat Model 3 ten minste van 0 naar 100 km p/u gaat in minder dan 6 seconden. Ook heeft het model een minimale actieradius van 360 km (215 miles). Tesla Model 3 beschikt daarnaast uiteraard over de nodige hardware voor een volledig zelfrijdende besturing en er zit gratis gebruik van het Supercharger netwerk bij inbegrepen. Het is nu nog even afwachten voor Musk de volledige specificaties bekend maakt.