Tesla geeft meer details vrij van Model 3

Tesla heeft enkele nieuwe details vrijgegeven van de Model 3 die in juli verschijnt. De goedkoopste Tesla tot nu toe krijgt één touchscreen en gaat in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Op één acculading rijdt hij ongeveer 350 kilometer.

Tesla heeft de specificaties op een vergelijkingspagina geplaatst. Die pagina is alleen te zien vanuit de VS of wanneer je de landinstellingen aanpast.

Op de pagina wordt de vergelijking tussen de Model S en Model 3 gemaakt. De Model S is duidelijk de premium variant met de beste specificaties. Hij heeft een groter bereik, gaat sneller naar de 100 km/u en is groter in omvang. Daar betaal je dan ook voor, want de goedkoopste Model S kost bijna 80.000 euro en met extra opties kan die auto oplopen tot boven de 100.000 euro.

Model 3 is nu al een succes

De Model 3 is de goedkoopste Tesla tot nu toe en begint bij 35.000 euro. Daarmee is het de eerste relatief betaalbare auto van het bedrijf en mikte het op de massa. Dat lijkt goed te lukken, want in de eerste twee dagen na de presentatie van de auto werden er 252.000 pre-orders gedaan. In totaal zijn er nu ongeveer 400.000 bestellingen en wie vandaag een order plaatst kan zijn auto pas over meer dan een jaar voor de deur verwachten.

Dat is een enorm aantal voor Tesla, dat tot nu toe in totaal 183.000 auto’s verkocht heeft. Het maken van 400.000 auto’s zal het komende jaar dus een flinke uitdaging worden, maar CEO Elon Musk zegt dat de fabrikant op schema ligt. De eerste voertuigen worden in juli gepresenteerd en de massaproductie gaat in september van start.

Tesla Model S Vs Model 3