Facebook wil dat je games gaat spelen in Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook test de mogelijkheid om games te spelen binnen zijn platform Facebook Messenger. Dat ontdekte TechCrunch. Eén van de bedrijven die een spelletje aanbiedt in de berichtenapp is King, bekend van het populaire spel Candy Crush Saga. Ook gamestudio Big Viking lijkt een partner te zijn van het sociale medium, maar de CEO van het bedrijf wilde of mocht daar tegenover TechCrunch niets over kwijt.

Volgens TechCrunch wordt het spel van King voor ‘Instant Gaming’ in ieder geval getest in Nieuw-Zeeland. Via het platform zou het mogelijk zijn om tegelijk met vrienden te spelen, maar ook spellen waarbij spelers om beurten zetten moeten doen behoren tot de mogelijkheden.

Het spelen van games past in een strategie waarin berichtenapps de nieuwe platformen worden. Met name in Azië zijn berichtenapps veel uitgebreider dan in het Westen. Je kunt er niet alleen chatten, maar ook taxi’s bestellen, een restaurant reserveren en het laatste nieuws lezen. De mogelijkheid om games te spelen moet gebruikers nog meer van overtuigen dat deze berichtenapp eigenlijk de enige app is die ze nodig hebben.

De makers van deze apps openen bijvoorbeeld speciale stores waar je chatbots kunt kopen. Terwijl merken en bedrijven nu nog een speciale app bouwen, is het de wens van deze platformen dat ze de smartphone-app vaarwel zeggen en een app of chatbot voor de berichtenapp gaan bouwen. Facebook gooide zijn berichtenapp ongeveer een half jaar geleden open voor ontwikkelaars.