Facebook Messenger test reeks-functie afkomstig uit Snapchat

Facebook Messenger

Facebook Messenger test een functie waarbij twee gebruikers een emoji naast hun naam krijgen als zij elkaar dagelijks een bericht sturen. Dat schrijft The Verge. Met de test kopieert Facebook opnieuw een functie van Snapchat. De ‘Snapstreak’-functie geeft gebruikers ook een emoji naast hun naam bij opeenvolgende berichten.

In Snapchat gaat het om een vuur-emoji, terwijl Facebook kiest voor een bliksemschicht. Na hoeveel opeenvolgende berichten de emoji naast de naam van een (test)gebruiker verschijnt, is onbekend. In Snapchat gebeurt dat na drie opeenvolgende berichten in een periode van 24 uur per bericht.

Het lijkt er volgens The Verge op dat Facebook de functie in Messenger test bij een beperkt aantal accounts. Of de functie daadwerkelijk voor alle Facebook Messenger-gebruikers beschikbaar wordt, is afwachten. Het kopiëren en testen van een functie uit Snapchat wil niet per se zeggen dat de functie daadwerkelijk gebruikt wordt.

Dagelijkse gebruikers

Snapchat gebruikt de ‘Snapstreak’-functie om zijn dagelijks actieve gebruikers op te krikken. Gebruikers van de app worden, zodra een reeks eenmaal in gang is gezet, namelijk gestimuleerd om door te gaan. Naast de vuur-emoji is ook een cijfer zichtbaar, die aangeeft hoeveel dagen de reeks al loopt.

Het bedrijf waarschuwt gebruikers zelfs met een zandloper-emoji als de Snapstreak verloren dreigt te gaan. Op die manier hoopt het bedrijf dat mensen last-minute alsnog een snap versturen.