Facebook test Snapchat-achtige kaart die vrienden in de buurt toont

Facebook

Facebook test een nieuwe versie van een functie genaamd Nearby Friends, die lijkt op Snap Map van Snapchat. Dat meldt TechCrunch. Nearby Friends werd in 2015 uitgerold, maar nauwelijks gebruikt. De nieuwe versie toont een kaart met daarop de locatie van je vrienden.

In de oude versie zag je een lijst met buurten en steden waar je vrienden zich bevonden. Die lijst kun je nog steeds zien, via een speciale knop. In beide weergaves zie je echter alleen ongeveer waar je vrienden zijn, en niet de exacte coördinaten. Net als vroeger kun je de optie gewoon uitzetten, mocht je hem niet willen gebruiken.

Jongeren

Facebook hoopt waarschijnlijk meer jongeren naar zijn platform te trekken met de functie. Die verdwijnen namelijk steeds maar naar Instagram en Snapchat. Maar met de kaart kan het offline ontmoetingen faciliteren, doordat je weet wie waar is. Daarnaast biedt dit opties voor lokale advertenties, wat het sociale medium meer geld op kan leveren.

Groot nadeel is natuurlijk dat je op Facebook niet alleen vrienden in je lijst hebt, maar ook familie en collega’s. En wil je echt dat je collega’s kunnen zien waar je bent als je een dagje schoolziek bent?