Fan van anime? Dit weekend kun je naar AnimeCon in Almelo!

Cosplay op AnimeCon

Anime en manga zijn al decennia lang populair, zeker in Japan. Maar ook hier in Nederland is er een flinke schare fans van de vele films, series en boeken. En voor hen is er nu goed nieuws: dit weekend is er weer een AnimeCon in Almelo.

AnimeCon viert de wereld van anime en manga op verschillende manieren. Allereerst kun je natuurlijk zelf in cosplay komen, waar zelfs wedstrijden voor zijn. Daar worden de Nederlandse deelnemers gekozen voor internationale wedstrijden, zoals de World Cosplay Summit en de European Cosplay Gathering. Daarnaast zijn er workshops en lezingen rondom cosplay. Dus zelfs als je geen zin hebt in een wedstrijd, is er voldoende te doen rondom cosplay.

AnimeCon draait verder logischerwijs om anime en manga. En dat betekent dat er een uitgebreid videoprogramma is, met allerlei oudere én nieuwe anime. AnimeCon Classic gaat zelfs 24 uur per dag door, waardoor je niets hoeft te missen.

En natuurlijk is er goed Japans eten, om te zorgen dat je genoeg energie hebt voor het avondprogramma. De avonduren worden namelijk gevuld met nog meer evenementen, tastings en muziek. En ja, er zijn ook overal booths waar je je eigen voorraad anime, manga en accessoires kunt aanvullen.

Waar, wanneer, wat kost het?

AnimeCon vindt tussen 23 en 25 september plaats in het Theaterhotel in Almelo. Een dagticket kost 29 euro en is te koop via de website van het evenement.

Foto: AnimeCon