Fitbit lanceert Alta HR: ‘De dunste hartslagmeter ter wereld’

Nog maar een half jaar geleden lanceerde Fitbit de Charge 2 en Fitbit Flex 2, maar nu staat er alweer een nieuwe fitnesstracker klaar: de Alta HR. Volgens de fabrikant gaat het om de dunste hartslagmeter ter wereld.

De Alta HR komt grotendeels overeen met de Alta, die vorig jaar uitkwam: hij meet stappen, hoogteverschillen, slaap en het aantal verbrande calorieën. De normale Alta miste alleen een belangrijke functie: de hartslagmeter. Die is nu wél toegevoegd.

Verder toont het display net als bij andere Fitbits de inkomende telefoontjes, berichten en meldingen van je agenda. Volgens Fitbit zal de Alta HR bovendien met een volle lading tot 7 dagen meegaan. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de voorganger van een jaar gelden, die na 5 dagen weer moest worden opgeladen.

Slaapritme bijhouden

Met de Alta HR lanceert Fitbit ook een nieuwe functie die Sleep Stages heet. Hiermee kunnen het slaapritme en aanverwante gegevens in kaart gebracht worden. De wearables van het bedrijf hebben de laatste jaren automatisch al slaapgegevens bijgehouden waardoor Fitbit nu op een schat aan data zit.

Door de 3 miljard slaapuren die het bedrijf bijgehouden heeft kan het nu per persoon de periodes van lichte, diepe en Remslaap in beeld brengen. Die inzichten zouden een direct verband blood moeten leggen tussen de dagelijkse activiteiten en het slaappatroon, gegevens waar fabrikanten van wearables al langer op azen.

De Alta HR is vandaag al te bestellen op fitbit.com voor 149,95 euro. Begin in april is hij wereldwijd online en in de winkel te koop. Rond dezelfde periode wordt Sleeping Stages ook uitgerold naar de Charge 2 en Blaze van Fitbit.