‘Fortnite is de oorzaak van 5 procent van Britse scheidingen in 2018’

Fortnite

Fortnite is ongekend populair en biedt vele mensen talloze uren aan speelplezier. Maar er kleven ook nadelen aan het spel. Volgens onderzoek van Divorce Online is het spel namelijk ook de oorzaak voor ongeveer 5 procent van de Britse scheidingen, meldt Quartz. 200 aanvragen voor een scheiding in Groot-Brittannië gaf het spel als reden op.

Waarom het spel een reden is voor de scheidingen, werd niet bekend gemaakt. Wel weten we inmiddels dat Fortnite erg verslaving is en veel tijd in beslag kan nemen. Het kan dus zijn dat een van de partners in deze gevallen verslaafd werd aan het spel en de ander het niet meer trok. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij verslavingen aan alcohol, drugs of gokken.

Nieuwe verslavingen

“Verslavingen aan drugs, alcohol en gokken zijn vaak genoemde redenen voor een scheiding. Met de nieuwe digitale revolutie zijn er nieuwe verslavingen bijgekomen”, aldus een woordvoerder van Divorce Online. “Daaronder vallen online pornografie, online gaming en sociale media.”

Op het gebied van Fortnite zijn er wel wat cijfers die die theorie ondersteunen. Zo is ongeveer de helft van de spelers volwassenen met een baan. 70 procent van alle spelers kopen digitale spullen en geven gemiddeld 85 dollar uit aan accessoires. Het spel heeft 125 miljoen spelers wereldwijd, 40 miljoen loggen maandelijks in.