Fortnite krijgt een creatieve modus waarin je zelf een eiland kunt ontwerpen

Fortnite

Het populaire spel Fortnite krijgt binnenkort een geheel nieuwe modus: Fortnite Creative. Hierin kun je op je eigen eiland spelletjes ontwerpen, op een nieuwe manier tegen je vrienden vechten en racen. Dat meldt ontwikkelaar Epic Games in een blogbericht.

De nieuwe modus werd eerder al gelekt door een YouTuber genaamd Lachlan, weet Engadget. Hij vertelt dat de nieuwe modus met een soort Minecraft-achtige tool komt, waarmee je je eigen eilanden, mini-games en regels kunt maken. Je krijgt vier eilanden om op te bouwen en een telefoon om te vragen om spullen.

Als je klaar bent, kun je je vrienden uitnodigen en je creatie gebruiken op de manier dat jij dat wilt. Je kunt het dus gebruiken als plek om te vechten, of als plek om te bouwen en te oefenen. Alles wordt bovendien automatisch opgeslagen.

Vanaf vandaag beschikbaar

Niet lang na dat lek kwam Epic Games met zijn eigen aankondiging. De nieuwe creatieve modus is vanaf vandaag beschikbaar. Eigenaars van een Battle Pass hebben in de eerste week van seizoen 7 van het spel toegang tot een priv├ę-eiland, waar ze hun vrienden uit kunnen nodigen.

Vanaf 13 december krijgen alle spelers toegang tot een eigen eiland, en dat is geheel gratis. In de toekomst moeten er bovendien nieuwe functies en verbeteringen komen aan Fortnite Creative.