Fossil presenteert 3 nieuwe smartwatches met OLED-touchscreen op IFA 2017

Fossil

Horlogemaker Fossil presenteert vandaag tijdens gadgetbeurs IFA 2017 in Berlijn drie nieuwe smartwatches. De slimme horloges maken onderdeel uit van de Fossil Q hybrid smartwatchlijn en vormen een combinatie tussen luxe en functionaliteit.

Q Venture & Q Explorist

Deze twee horloges laten zien dat een horloge zowel stijlvol als functioneel kan zijn. De horloges beschikken over Fossil’s eerst ronde OLED-touchscreen en maken gebruik van Android Wear 2 technologie. Eerder was al bekend dat de Q Venture en Q Explorist in de herfst op de markt zouden komen. Fossil was echter eerder klaar dan verwacht en lanceert de nieuwe modellen per vandaag.

Fossil onderscheidt zich vooral door zijn focus op personalisatie. Android en iOS-gebruikers kunnen de horloges volledig naar eigen smaak inrichten. Zo zijn bij alle nieuwe modellen de bandjes verwisselbaar en kunnen gebruikers kiezen uit 30 verschillende watch faces. Gebruikers kiezen zelf welke informatie zij het belangrijkste vinden: van muziek, tot camera-knop, tot het bestellen van een taxi.

De slimme horloge maakt gebruik van een draadloze magnetische oplader en beschikt over bekende fitness apps als Google Fit, RunKeeper en Strava. Q Venture en Q Explorist zijn beschikbaar in Fossil winkels of online en hebben een adviesprijs van 299 euro.

Fossil

Fossil

Q Commuter

Met de Q Commuter lijn richt Fossil zich tot de echte wereldreiziger. Hierbij combineert het bedrijf allerlei functies in één hybride smartwatch. Via de speciale Fossil Q-app kunnen gebruikers de functies van drie knoppen naar wens aanpassen. Hiernaast beschikken alle hybrid smartwatches over acitiviteit-tracking, datum en notificaties van sms’jes, e-mails en telefoongesprekken.

De Q Commuter wordt pas op 25 september gelanceerd en zal te koop zijn voor een adviesprijs vanaf 179 euro.