Foursquare, TripIt en OpenTable apps nu beschikbaar voor Google Glass


Met zijn eigen Fieldtrip applicatie toonde Google al aan hoe Glass zou kunnen fungeren als ideale reisleider. Een veel leukere manier om de slimme bril te gebruiken dan bijvoorbeeld voor het checken van je e-mails of het lezen van tekstberichten. Met het lanceren van drie nieuwe reis-applicaties lijkt Google zich nog meer te willen richten op de reizigers onder ons. OK Glass, Let’s travel!

Allereerst is daar Foursquare, nu speciaal voor Glass. Hoewel het gaat om een hele simpele variant van de bekende smartphone app biedt het de meeste essentiële functies, namelijk het ontdekken en verkrijgen van informatie over locaties in de buurt, en het inchecken op locaties. Gebruikers hoeven alleen maar te zeggen: “OK Glass, check me into ….” en vrienden weten waar ze zijn. Ook kunnen gebruikers door verschillende locaties bladeren en inchecken door het touchpad aan de zijkant van de bril aan te tikken.

De tweede nieuwe reis applicatie voor Google Glass is TripIt. TripIt is een praktische app voor het organiseren van je reis. Ben je bijvoorbeeld op het vliegveld dan komen automatisch je vluchtgegevens in beeld, en arriveer je bij je hotel dan verschijnen de gegevens over je reservering. Dankzij de intergratie met Glass hoeven reizigers niet constant te zoeken naar hun papieren met praktische informatie, maar verschijnen deze precies op het juiste moment in beeld.

TripIt-screenshot

De derde app waarmee Glass zich richt op reizigers is OpenTable, het is een app waarmee gebruikers kunnen zoeken naar restaurants in de buurt en waarmee ze direct reserveringen kunnen maken. Ook deze app kent een eigen commando, namelijk “OK Glass, make a reservation”. Wanneer je deze toverformule uitspreekt verschijnt er automatisch een selectie van de dichtstbijzijnde restaurants waar je door heen kunt scrollen. Door een kleine tik op de touchpad van de bril is een reservering in een oogwenk gemaakt.

De drie nieuwe apps voegen zich bij de bestaande app Field Trip, een app die de dichtstbijzijnde bezienswaardigheden en restaurants toont, en informatie biedt over categorieën als geschiedenis, kunst, architectuur, eten en ‘cool stuff’. Een echte virtuele reisleider dus, die samen met de Foursquare, TripIt en OpenTable een volledige reiskit vormt voor de avonturiers onder ons.

waterbar-vignette