Garmin presenteert Forerunner 935: ‘Een smartwatch voor serieuze sporters’

Garmin Forerunner 935

Twee maanden na lancering van de Fenix-sporthorloges komt Garmin met de Garmin Forerunner 935; het meest serieuze sporthorloge tot nu toe. Waar de horloges in de Fenix-lijn zich richten op de algemene sporter, richt dit nieuwe sporthorloge met GPS zich op serieuze atleten die zich zo goed mogelijk op hun training willen focussen.

Met de Forerunner is het mogelijk om nieuwe trainingsmogelijkheden toe te voegen. Met Training Status is het bijvoorbeeld mogelijk om je eerdere trainingen te analyseren en je fitheid te illustreren. Ben je bijvoorbeeld productief bezig, piek je of doe je juist te veel? Met Training Load wordt er naar een hele week van trainingen gekeken, waarbij je per oefening kunt zien of het te makkelijk of te moeilijk voor je was.

Trainingen bijhouden

Die trainingen zijn allemaal bij te houden door de verschillende sensoren in het horloge. Naast de GPS beschikt hij over een hartslagmeter, hoogtemeter en barometer.  Net als zijn voorganger is het bij de Garmin Forerunner 935 ook mogelijk om het horloge met Garmin Connect IQ te verbinden, waardoor je speciale apps voor de smartwatch kunt downloaden en er het meest uit de sensoren kunt halen.

Al die functionaliteiten zijn niet erg goedkoop: het horloge zelf kost je minimaal 500 euro. Daarnaast is er een extra pakket met een losse hartslagmeter voor triatleten en zwemmers.