Google opent eerste gamestudio voor Stadia in Montréal

Google Stadia

We komen langzaam maar zeker steeds dichterbij de lancering van Google Stadia op 19 november. Dan worden direct een hoop games beschikbaar, maar het lijkt er op dat er in de toekomst ook wat exclusieve spellen op de streamingdienst komen. Google is namelijk een eerste studio speciaal voor de dienst begonnen.

De allereerste gamestudio speciaal voor de streamingdienst komt in het Canadese Montréal. Het gaat om Stadia Games and Entertainment, waar exclusieve, originele content gemaakt wordt voor de streamingdienst. De studio richt zich niet op een enkele soort games, maar maakt ze in allerlei genres.

Nieuwe manier van games maken

Google zegt dat het in de studio ook de manier waarop games gemaakt worden wil aanpassen. Allereerst komt er een diverse en inclusieve werkplek, stelt het bedrijf. “We willen een omgeving bouwen waarin ontwikkelaars die bij ons werken aangemoedigd worden om nieuwe, unieke gaming-ervaringen te ontwikkelen”, aldus het bedrijf.

Verder geloven ze niet in “goed genoeg”, stelt Google. Het bedrijf wil ambitieuzer, inclusiever en toegankelijker zijn. “Die mentaliteit brengen we naar Stadia Games and Entertainment.”

Foto: Shutterstock.com