‘General Motors wil samen met Lyft volgend jaar duizenden zelfrijdende auto’s testen’

De kans bestaat dat er volgend jaar een gigantische vloot van autonome auto’s de weg op gaat. General Motors is namelijk van plan om duizenden zelfrijdende voertuigen te gaan testen in samenwerking met het platform Lyft. Dit vertellen twee bronnen tegenover Reuters.

De auto’s worden speciale versies van de elektrische Chevrolet Bolt. De auto’s worden vervolgens gebruikt door Lyft, een concurrent van Uber, die ze gaat testen in diverse staten met hun platform om auto’s te delen. De twee bedrijven sloegen in januari vorig jaar de handen ineen, met als doel om samen een zelfrijdende taxi te maken. De zelfrijdende voertuigen worden voorlopig niet verkocht aan consumenten.

Grootste test voor 2020

Naar verwachting word dit de grootste test met autonome voertuigen voor 2020. In dat jaar zijn diverse fabrikanten van plan om dit soort voertuigen in grote hoeveelheden te gaan maken. Eén van de grotere testen op dit moment is die van Waymo, onderdeel van Alphabet. Daarbij worden er zestig prototypes in vier staten getest.

Hoewel er nog een officiële aankondiging moet komen, is het nieuws niet geheel verrassend. De top van General Motors heeft al eerder gezegd dat het bedrijf autonome voertuigen op grote schaal wil produceren en ze in wil zetten voor diensten als Uber en Lyft.

Hoe groot de productie zou zijn en wanneer dit zou gaan gebeuren, had de autofabrikant echter nog niet bekend gemaakt. Ook op dit moment wil General Motors niets zeggen, evenals Lyft.