Geruchtmakende Samsung Gear Solo zou werken zonder smartphone verbinding


Waar Samsung’s Galaxy Gear 2 nog niet eens officieel uit is, gingen enkele weken geleden alweer de geruchten rond dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zou werken aan een nieuwe versie van de gear die voorzien zou zijn van een ingebouwde simkaart. Nieuwe berichten wijzen erop dat deze nieuwe standalone smartwatch de Gear Solo zal worden genoemd.

Dat blijkt uit een bericht van de krant The Korea Herald. Gerucht of geen gerucht, de Gear Solo is geen gekke naam voor een smartwatch die zou werken zonder ondersteuning van een smartphone.

De huidige Galaxy Gear smartwatches hebben deze ondersteuning nog wel nodig, door middel van Bluetooth zijn de slimme horloges verbonden, waardoor de smartwatches in feite fungeren als een losstaande interface van de gebruiker’s mobiele telefoon.

De Gear Solo zou totaal anders werken; door een ingebouwde simkaart kunnen gebruikers inkomende oproepen en berichten direct op hun horloge ontvangen. Hoe berichten nu zouden moeten worden verstuurd zonder smartphone, en hoe gebruikers handig kunnen bellen door middel van hun smartwatch is mij nog een vraag. Bovendien lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat veel mensen zomaar afscheid zouden gaan nemen van hun vertrouwde smartphone.

Maar misschien zijn deze zogenaamde ‘smartwatchphone’ toch echt de toekomst, Samsung is immers niet de enige die zich hiermee bezighoudt. Zo zagen we gisteren ook muziekproducent Will.i.am in een talkshow zijn eigen smartwatchphone introduceren. Hiermee zou hij naar eigen zeggen geen telefoon meer bij zich  dragen; de smartwatch is zijn telefoon..