‘Google werkt aan Google Home-speaker die er voor zorgt dat je overal in huis wifi hebt’

Google Home

De Google Home is sinds oktober vorig jaar verkrijgbaar. Maar dat betekent niet dat het apparaat al zijn potentie bereikt heeft. Google werkt volgens The Information [€] namelijk aan een interessante update van het apparaat. De nieuwste versie zou ook als een router moeten werken en zogenaamde mesh-networking ondersteunen om een beter wifi-bereik in je gehele huis te krijgen.

The Information zegt een anonieme bron te hebben met kennis van het project. In het verleden heeft de website overigens als vaker goede bronnen binnen Google gehad. De bron zegt dat Google met de nieuwe variant van de Home een voorsprong wil nemen in de strijd met de Amazon Echo. De Echo heeft deze functionaliteit namelijk niet.

Het idee is dat als je het bereik van je wifi-netwerk kunt vergroten met een apparaat dat nog meer functies heeft, je mogelijk sneller een plek in het huishouden krijgt. De bron stelt dat Google het wifi-bereik als pijnpunt ziet waar het een oplossing voor kan bieden.

Google Wifi

Overigens heeft Google al een router die met mesh-networking werkt om het bereik te verbeteren. Dit is de Google Wifi. Je sluit één wifi-router aan op je modem en vervolgens maakt hij draadloos verbinding met andere Google Wifi-stations in huis. Je hoeft dus geen kabels te trekken, maar het bereik van je netwerk wordt wel uitgebreid.

De vernieuwde Google Home lijkt de volgende stap te zijn in het doel om iedereen overal in huis een goed netwerk te bieden.