Google komt met nieuwe Home-speaker met scherm: Google Home Hub

Google Home Hub

Google heeft vanavond tijdens zijn Made By Google-evenement een nieuwe slimme speaker aangekondigd: de Google Home Hub. De speaker heeft niet alleen luidsprekers, maar ook een 7 inch-scherm.

Het apparaat heeft net als de andere Home-apparaten een spraakassistent genaamd Assistant. Daarmee kun je spraakopdrachten doen, bijvoorbeeld om je slimme lampen aan te zetten, je agenda te bekijken of naar het verkeer op weg naar werk te vragen. Nu zie je de antwoorden echter ook in beeld, in tegenstelling tot de andere Home-apparaten zonder scherm.

De Hub heeft expres geen camera gekregen, zodat het prettig aanvoelt als je hem bijvoorbeeld in je slaapkamer zet. Ook bevat het apparaat Ambient EQ, waarmee het licht niet te fel wordt in je kamer. Het licht past zich namelijk aan aan het licht in de kamer, zowel overdag als ’s avonds. Het scherm gaat ’s avonds bovendien automatisch uit.

Home View

Ook krijgt de Hub een nieuwe functie: Home View. Hierin krijg je een dashboard te zien met een overzicht van alle slimme apparaten in je huis en hun status. Zo zie je of je de verwarming wel uit hebt gezet en je slimme slot wel op slot is. Ook kun je apparaten per kamer aanpassen via de Hub.

Dat dashboard verschijnt ook in de Google Home-app voor smartphones. Daarmee krijg je hetzelfde dashboard en dezelfde functies als op de Hub, maar dan op je telefoon. Je kunt de functies ook gebruiken als je niet thuis bent.

Fotolijst

Gebruik je de Hub niet, dan verandert het apparaat in een fotolijst, aan de hand van Google Photos. Je kunt zelf kiezen welke foto’s je wilt weergeven in een slideshow. Daarnaast is er Live Album toegevoegd, een album dat automatisch gemaakt wordt als je aangeeft van wie of wat je foto’s wilt zien.

Aan de hand van machine learning worden bovendien alleen de beste foto’s die je gemaakt hebt getoond. Dubbele foto’s, wazige beelden en foto’s van dingen als een bonnetje worden daardoor niet getoond.

De Google Home Hub is vanaf 149 dollar te koop in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australi├ź. Wanneer en of het apparaat naar Nederland komt, is onbekend.