Google lanceert Stadia vandaag met tien extra games

Google Stadia

Het is dan eindelijk zo ver: vandaag wordt Google Stadia beschikbaar! Hoewel er in eerste instantie slechts twaalf games beschikbaar zouden worden, heeft Google op het laatste moment nog eens tien extra games toegevoegd. In totaal kunnen er dus 22 spellen gespeeld worden met de streamingdienst. Dat meldt Engadget.

Stadia-baas Phil Harrison liet op Twitter weten dat Google misschien een beetje “conservatief” was over hoeveel games er bij de lancering beschikbaar werden. En nu is de lijst van games dus aangevuld met wat extra titels.

De toegevoegde titels zijn onder meer Final Fantasy XV, NBA 2K20, Attack on Titan: Final Battle 2, Football Manager 2020 en Farming Simulator 2019. Eerder was al bekend dat je met de dienst onder meer Just Dance 2020 kunt spelen, evenals Assassin’s Creed Odyssey, Mortal Kombat 11 en diverse Tomb Raider-spellen.

Stadia nú beschikbaar

Google Stadia is dus nu ook direct te gebruiken. De streamingdienst laat je games streamen vanaf de servers van Google naar je televisie, telefoon of een ander apparaat. Daardoor hoef je het spel dus niet fysiek te kopen of ergens naartoe te downloaden.

Stadia heeft twee varianten, namelijk een gratis versie en een Pro-variant. Bij de betaalde variant kun je games in 4K streamen, tegenover de 1080p van de gratis versie. Het abonnement kost tien euro per maand en geeft je ook iedere maand een gratis nieuwe game. Als Pro-lid krijg je bij de lancering bovendien twee gratis spellen, weet Tweakers. Dat zijn Destiny 2: The Collection en Samurai Showdown.

Andere games kun je overigens niet gratis spelen. Die moet je nog altijd zelf aanschaffen. Het is dus niet zo dat je voor een vast bedrag per maand een onbeperkt aantal games kunt spelen.

Foto: Shutterstock.com