Google maakt een betere app voor Apple’s Live Photos

Motion Stills

Afgelopen jaar introduceerde Apple Live Photos in de iPhone 6S. Door stevig met een vinger op deze foto’s te drukken, krijg je een kort filmpje te zien van het moment waarop ie werd gemaakt. Een geinige functie die uiteindelijk niet een heel groot succes bleek. Net toen we dachten dat Live Photos niet veel meer dan een simpele gimmick zouden worden, krijgt Apple hulp uit onverwachte hoek om de functie nieuw leven in te blazen. Uitgerekend concurrent Google heeft namelijk een app uitgebracht waardoor Live Photos ineens de moeite waard worden.

De Google-app Motion Stills verbetert de Live Photos namelijk op ieder veel gehoord kritiekpunt. Een speciale beeldstabilisator zorgt er bijvoorbeeld voor dat de korte filmpjes niet langer schokkerig worden opgenomen – en er worden gif-afbeeldingen van gemaakt, wat ze een stuk makkelijker deelbaar maakt met mensen zonder iPhone.

Motion Stills

De app is op zichzelf hartstikke tof om op je iPhone te hebben, maar hij onderstreept ook de bijzondere positie waar Google zich in bevindt. Motion Stills is alleen voor iOS beschikbaar, omdat de app gebruikmaakt van de Live Photos-functie. Dat terwijl iOS een directe concurrent is voor Android.

In de applicatie zitten niet echt haakjes die een gebruiker naar Android of bepaalde Google-diensten lokken en hij is gratis te downloaden. Google lijkt hier dus alleen maar een concurrent een handje te helpen.