Zo kan de Magic Leap-bril er wel eens uit gaan zien

Magic Leap

Het Amerikaanse Magic Leap is in nevelen gehuld. Het bedrijf heeft miljarden dollars op zijn naam en sleutelt hard aan augmented reality-technologie, maar we hebben nog nooit zoiets als bijvoorbeeld een prototype gezien. Een pas onthuld patent lijkt daar eindelijk verandering in te brengen. Een designpatent op een virtual reality-headset laat namelijk een apparaat zien dat eigenlijk alleen maar de Magic Leap-bril kan worden.

Een designpatent legt alleen een ontwerp vast – heel veel over de precieze werking valt er dus niet in de bijgevoegde tekst te lezen. We kunnen wel zien dat de bril een grote, glazen voorkant heeft, waarop vermoedelijk augmented reality-objecten worden geprojecteerd. Door een volledig bedekkend glas te gebruiken kan de kijkhoek van Magic Leap vrij groot worden.

De vraag is nu: hoeveel mensen zullen bereid zijn om met zo’n groot masker over straat te lopen? Het idee van Augmented Reality is dat je objecten in de echte wereld ziet, wat betekent dat je naar buiten moet om er alles uit te halen. Dat was bij een kleine Google Glass voor velen al een hele uitdaging, maar bij de Magic Leap draag je in feite een gigantische skibril. Iets dat in de zomer al helemaal vervelend gaat worden.