‘Google wilde Snapchat kopen voor 30 miljard dollar’

Google zou overwogen hebben om Snap, het bedrijf achter Snapchat, te kopen voor 30 miljard dollar. Dat meldt Business Insider op basis van anonieme ingewijden. Eén van hen noemde het zelfs een ‘publiek geheim’ in de hoge rangen van Snap en bepaalde kringen in de tech-industrie.

Google zou begin 2016 overwogen hebben om Snap te kopen. Ook zou het bedrijf vlak voordat Snap naar de beurs ging, in maart dit jaar, gesprekken hebben gevoerd. Sinds de beursgang zou het bedrag van 30 miljard dollar op tafel liggen. Snap ontkende het gerucht tegenover Business Insider. Google wilde niet reageren.

Business Insider speculeert dat het gerucht rond zou gaan in de hoop dat Snap daadwerkelijk door Google of een ander bedrijf wordt overgenomen. Snap kampt met tegenvallende resultaten. In het eerste kwartaal van 2017 leed het een verlies van 2,2 miljard dollar. Het aandeel is sinds de beursgang van het bedrijf gehalveerd. Een overname zou het bedrijf meer zekerheid kunnen geven.

Overname

In 2013 sloeg Snapchat een bod van 3 miljard dollar af van Facebook. Kort daarna ging het gerucht dat Google 4 miljard dollar wilde bieden op het sociale medium.

Of een overname door Google logisch is, hangt af van het perspectief. Business Insider schrijft dat er wederzijds respect is tussen de top van beide bedrijven. Bovendien heeft Google meerdere pogingen gedaan om een sociaal netwerk op te zetten. Aan de andere kant wil Snap zich distantiëren van de typische Silicon Valley-mentaliteit. Volgens bronnen van Business Insider staat de CEO, Evan Spiegel, er bovendien op om zelfstandig te blijven.