Google wil van zijn data een reisgids maken met Google Trips

Google heeft een gigantische verzameling aan locatiedata in Google Maps – maar deze gegevens worden vrij neutraal gepresenteerd. Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Dan is er niet echt een alomvattende Google-reisgids die je eventjes door kunt bladeren. Dat gaat echter veranderen. Volgens bronnen van Androidworld test de techgigant op dit moment Google Trips, een app die dient als reisgids voor specifieke locaties op de kaart.

De app wordt op dit moment intern bij Google getest, maar er zijn al wat beelden verschenen. Hierin is te zien hoe je data van een specifieke locatie kunt downloaden, zoals bijvoorbeeld Barcelona. Heb je dat eenmaal gedaan? Dan krijg je in de app te zien wat er zoal bij jou in de buurt te doen is.

Google Trips combi

Google gebruikt bestaande locatiedata om je vakantie-adres een digitale gids te geven, maar op termijn moet de app nog verder uitbreiden. Hoe dat precies zal gebeuren, is afhankelijk van de huidige testgebruikers. Zij kunnen aangeven wat er op dit moment nog mist en dit zonodig aanvullen.

Google Trips is hoe dan ook een interessant voorbeeld van hoe Google zijn gigantische bak data op meer manieren kan inzetten. Vooral omdat Google natuurlijk alles in huis heeft om zo’n reisgids aan te passen op ons gedrag en persoonlijke voorkeuren. Wanneer wij hier ook mee aan de slag mogen? Dat is nog even de vraag. Het einde van de testperiode lijkt nog niet in zicht.