‘Google wilde chatdienst Telegram overnemen’

Google had schijnbaar interesse in een overname van de populaire chatapp Telegram. Dat schrijven in elk geval twee Russische techmedia volgens Tech.eu op basis van bronnen. Google-CEO Sundar Pichai zou vorig jaar een mogelijke overname hebben besproken met Telegram-baas Pavel Durov.

Bij deze mogelijke overname werd er een waarde van 1 miljard dollar op het bedrijf geplakt. Kennelijk had Durov echter geen interesse. Toen de overname werd voorgesteld, zou de Telegram-baas hebben gezegd dat dit “niet ging gebeuren”.

Het lijkt er echter niet op dat de plannen daarmee helemaal zijn gestrand. In februari werd Durov nog gespot tijdens een feestje in Barcelona, toen hij in een serieuze discussie was verwikkeld met Android mede-oprichter Ruch Miner.

Google zou op dit moment hoe dan ook werken aan een nieuwe mobiele chatapp met bots – vergelijkbaar met die van Telegram. Door de dienst over te nemen, zou Google meteen de mensen in huis hebben om aan zo’n dienst te sleutelen. Telegram staat bekend om zijn razendsnelle uitrol van nieuwe functies, wat lijkt te wijzen op capabel personeel dat hard kan werken.

Update: Durov ontkent op Twitter dat er overnameplannen waren: