‘Google werkt aan Android smartwatch’

Het was natuurlijk een kwestie van tijd, maar de geruchten zijn eindelijk daar: na eerdere meldingen dat Apple en Samsung werken aan een slim horloge zou volgens de geruchten nu ook Google werken aan een smartwatch. Uiteraard zou de gadget moeten gaan draaien op Android.

Wat opvallend is, is dat Google volgens dit artikel van The Financial Times niet voor heeft gekozen om het horloge te laten ontwikkelen door het interne “X Lab”, onder andere verantwoordelijk voor de zelfrijdende auto’s en het Glass-project, maar dat de Android divisie van het bedrijf zich hier op stort.

Natuurlijk is het niet gek dat ook Google zich bezig houdt met een eigen wearable. Zoals bekend is het een enorme groeimarkt en melden zich naast Apple en Samsung ook bedrijven als Nike, Under Armour en MIO zich op de markt.

Hoewel Google (vooralsnog) zelf niet inhoudelijk wil reageren op de berichten, verwijst The Financial Times in hun artikel naar dit patent van Google uit 2011. Hierin spreekt men over een “smart watch” met “dual screen flip-up display” en “tactile (gevoel) user interface”. Het zegt natuurlijk niets over het daadwerkelijk eindproduct wat Google mogelijk zou opleveren, maar het geeft wel een helder signaal dat het bedrijf al langer met de gedachte speelt.

En mocht men op zoek zijn naar inspiratie, kan men altijd even zoeken naar input op de interwebs!