‘HBO werkt aan Game of Thrones-vervolg over Jon Snow’

Game of Thrones, Jon Snow

De enorm populaire serie Game of Thrones is alweer drie jaar afgelopen en sinds die tijd wordt er druk gesproken over spin-offs. Eén daarvan is inmiddels helemaal zeker: House of the Dragon, over de Targaryens. Maar er lijkt nog een spin-off aan te komen, over niemand minder dan Jon Snow.

Hollywood Reporter weet te melden dat HBO inmiddels begonnen is met de vroege ontwikkeling van de serie. Acteur Kit Harington zou daarin opnieuw te zien zijn als Jon Snow. Met die rol sleepte hij eerder al twee Emmy-nominaties binnen.

Ingewikkeld verleden

Het karakter Jon Snow kwam met een mysterieus verhaal. Aan het begin van Game of Thrones leerden we hem kennen als de buitenechtelijke zoon van Ned Stark. Hij woonde op Winterfell met zijn halfzussen en -broers, totdat Ned Stark de Hand of the King werd. De Stark-familie ging naar King’s Landing, Jon Snow ging naar The Wall.

Maar al snel ontstonden er vermoedens dat het verleden van Jon Snow een stuk ingewikkelder was dan Ned Stark die een kind bij een andere vrouw verwerkte. En dat bleek te kloppen. In het achtste en laatste seizoen van de serie werd onthuld dat Jon Snow de zoon is van Ned’s zus Lyanna Stark en prins Rhaegar Targaryen. Zijn echte naam bleek Aegon Targaryen te zijn en hij is zelfs een troonopvolger voor de Iron Throne. Danearys, met wie Jon Snow een romantische relatie is begonnen, bleek bovendien zijn tante.

Maar Jon kwam uiteindelijk niet op de troon. In de allerlaatste aflevering van de serie zien we dat hij verbannen wordt uit Westeros en besluit om de Wall over te gaan. Aan de andere kant van de Wall gaat hij bij de Wildlings wonen. Zijn oude leven laat hij achter.

Spin-off over Jon Snow

Nu  zou er dus een spin-off over Jon Snow komen. En gezien Kit Harington weer meedoet, is de kans groot dat de serie zich na Game of Thrones afspeelt. Met andere woorden: we zien meer van zijn leven ten noorden van de Wall. Dat maakt deze serie dan het eerste vervolg op Game of Thrones: andere projecten focussen zich op de tijd voor de succesvolle serie.

Daarmee gaat HBO mogelijk eenzelfde kant op als Disney+ series als WandaVision en Obi-Wan Kenobi, die heel goed ontvangen werden. Is dat inderdaad het geval, dan zouden er in theorie ook series kunnen komen over andere personages in Game of Thrones die het einde gehaald hebben. Denk aan Sansa Stark, Arya Stark en Brienne of Tarth.

Meerdere projecten in de maak

Na Game of Thrones werd al snel duidelijk dat er diverse spin-offs in de maak zijn. De eerste die verschijnt is House of the Dragon, dat op 21 augustus op HBO Max verschijnt. Deze serie speelt zich zo’n 200 jaar voor Game of Thrones af en focust zich volledig op de Targaryens die destijds over Westeros heersten.

Maar er is nog meer in de maak. Zo wordt er gewerkt aan een spin-off gebaseerd op de Tales of the Drunk and Egg-verhalen van George R.R. Martin, wat een verzameling van fantasyverhalen is. Daarnaast wordt er volgens The Hollywood Reporter gewerkt aan de live action prequels 10.000 Ships en 9 Voyages. En er zouden ook nog drie geanimeerde prequels komen, waaronder The Golden Empire.

Beeld: HBO