Komt er een tweede seizoen van de serie Obi-Wan Kenobi?

Met nog één aflevering te gaan komt het einde van de serie Obi-Wan Kenobi nu snel in zicht. Maar fans – en hoofdrolspeler Ewan McGregor – hopen natuurlijk dat het niet bij één seizoen blijft. De regisseur van de serie heeft hier nu een hoopvol bericht over gedeeld, waardoor wij ons direct afvragen: komt er een Obi-Wan Kenobi seizoen 2?

Officieel is Obi-Wan Kenobi een gelimiteerde miniserie, wat betekent dat er maar één seizoen is en het verhaal gelimiteerd is. De serie speelt zich tien jaar na de film Revenge of the Sith af en focust zich op Obi-Wan, die princes Leia moet redden. Hoe dat afloopt, zien we aanstaande woensdag, als de laatste aflevering verschijnt.

Maar zoals gezegd zijn fans nog helemaal niet klaar met het karakter. En ook acteurs Ewan McGregor (Obi-Wan) en Hayden Christensen (Anakin Skywalker/Darth Vader) hebben al gezegd open te staan voor een tweede seizoen. Maar dat is dus niet hoe de serie bedacht is, verduidelijkt ook regisseur Deborah Chow tegenover Radio Times. “Weet je, we hebben dit altijd als een gelimiteerde serie bedacht. Dus het is geen ‘avontuur van de week’-verhaal. Het is één groot verhaal, met een begin, midden en einde. Dus ik denk dat dit verhaal echt bedacht is als een eigen standalone.”

Maar er is hoop!

Toch doet Chow de deur niet helemaal dicht voor een tweede seizoen. “Er zijn natuurlijk meer verhalen die je kunt vertellen. We hebben nog tien jaar voor we bij A New Hope komen en met een karakter als Obi-Wan Kenobi denk ik dat het soms zelfs al interessant kan zijn om hem alleen door het zand te zien rijden. Dus wie weet? Het is nu moeilijk om te zeggen, maar het was niet de bedoeling.”

Er is dus hoop dat er toch nog een Obi-Wan Kenobi seizoen 2 gaat komen, al staat het alles behalve vast. “Om eerlijk te zijn denk ik nu alleen maar aan het nemen van een vakantie”, zegt Chow. “Ik ben daar nog niet. Ik kan het nog niet eens bedenken. Ik moet de show eerst echt afronden voor ik daar aankom.”

Acteurs doen mee

Zoals gezegd hebben de acteurs wel zin in een tweede seizoen. Ewan McGregor zei eerder in gesprek met GQ al dat hij echt hoopt op een nieuw seizoen. “Als ik dit af en toe kan doen, dan zou ik daar gewoon blij mee zijn”, aldus de acteur. Dat is natuurlijk niet geheel verrassend, gezien hij al langer enthousiast is over zijn terugkeer naar Star Wars.

En ook Hayden Christensen is dus enthousiast over een eventueel tweede seizoen. “Dit was absoluut een standalone-verhaal”, zegt hij tegenover Radio Times. “Maar ik zou het geweldig vinden om door te gaan met dit karakter. Er is absoluut nog meer om te ontdekken en ik zou het geweldig vinden om dat te kunnen doen.” Als er een tweede seizoen komt, staat hij dus absoluut open voor het opnieuw spelen van Anakin of Darth Vader.

Beeld: Star Wars/Disney+