Hoera: Game of Thrones-prequel House of the Dragon heeft een releasedatum!

Goed nieuws voor fans van Game of Thrones: het is eindelijk bekend wanneer de prequelserie House of the Dragon verschijnt! Deze nieuwe serie draait volledig om de Targaryen-familie en speelt zich 300 jaar voor de originele serie af.

De Targaryen-familie kennen we natuurlijk allemaal vanwege Dany, onze favoriete koningin. Maar de familie is veel ouder dan dat en heeft behoorlijk wat mooie verhalen in zijn stamboom. Te beginnen met de allereerste Targaryen, die zijn weg naar Westeros vond.

Wie meer over die verhalen te weten wil komen, kan nu al genieten van de Fire & Blood. In dit boek vertelt George R.R. Martin precies hoe de geschiedenis van de Targaryen-familie in elkaar steekt, compleet met stamboom. En het zijn ook die verhalen die nu worden omgezet in een geheel nieuwe serie.

Acteurs al bekend

We weten ook al deels wie er in die serie zitten, schrijft CNet. Zo speelt Paddy Considine (Dead Man’s Shoes) Koning Viserys Targaryen. Matt Smith (The Crown) neemt de rol van prins Daemon Targaryen op zich, Emma D’Arcy (Hanna) is prinses Rhaenyra Targaryen en Olivia Cooke (Ready Player One) is Alicent Hightower.

House of the Dragon verschijnt in 2022 op HBO Max. Hoewel dat nog even duurt, is dat tegelijkertijd goed nieuws voor ons. HBO Max komt halverwege volgend jaar pas naar Nederland, dus als de Game of Thrones-prequel eerder was verschenen hadden we hem mogelijk niet (legaal) kunnen kijken. Nu is die optie er dus wel.