Hoera: het tweede seizoen van Shadow and Bone is in de maak

Shadow and Bone

Zo’n negen maanden geleden kreeg Netflix er een nieuwe fantasy-hitserie bij: Shadow and Bone. Al snel na het verschijnen van het eerste seizoen werd duidelijk dat er ook een tweede seizoen aankomt. En nu maakt Netflix bekend dat dit tweede seizoen daadwerkelijk gefilmd wordt. Daarnaast zijn de nieuwe castleden bekendgemaakt.

Mocht je het even vergeten zijn: Shadow and Bone gaat over het land Ravka, waar naast gewone mensen ook de magische Grisha leven. Het land is echter in tweeën gesplitst door de Shadow Fold, een duistere strook waar doodenge wezens leven. Alina Starkov groeit hier op en ontdekt in het eerste seizoen dat ze een bijzondere kracht heeft. Die kracht is zelfs zo bijzonder dat het mogelijk de sleutel is tot het vernietigen van de Shadow Fold. Ze sluit zich aan bij de Grisha en ontmoet de mysterieuze General Kirigin – oftwel de Darkling – maar ontdekt al snel dat je lang niet iedereen kunt vertrouwen.

Het tweede seizoen van de serie is nu dus in de maak, zo maakt Netflix op Twitter bekend. En daarin zitten ook een aantal nieuwe gezichten. Zo wordt de tweeling Tolya Yul-Batar en Tamar Kir-Bataar gespeeld door Lewis Tan (Mortal Kombat, Deadpool 2) en Anna Leong Brophy (Back, Traces). Verder ontmoeten we in dit seizoen Nikolai Lantsov en Wylan Hendriks, gespeeld door Patrick Gibson (The OA, Guerilla) en Jack Wolfde (Inside No. 9, The Witcher).

Waar gaat het tweede seizoen over?

Officieel is nog niet bekend waar het tweede seizoen precies over gaat. Maar gezien Shadow and Bone gebaseerd is op de gelijknamige boekenserie én op de boekenserie Six of Crows van Leigh Bardugo, kunnen we al wel een gok wagen. Het eerste seizoen volgde namelijk het eerste boek in de Shadow and Bone-serie en gaf wat nieuwe informatie over de Crows.

In het tweede boek van de Shadow and Bone-trilogie zien we dat Alina’s kracht gegroeid is, maar helaas niet zonder gevolgen. Ze wordt achtervolgd door alle levens die verwoest zijn door de gebeurtenissen in de Shadow Fold en ze woont nu met Mal aan de andere kant van de True Sea. Tegelijkertijd zit de Darkling nog altijd achter haar aan. Alina besluit uiteindelijk om het heft in eigen handen te nemen en keert terug naar Ravka, waar ze een bijzondere privateer ontmoet en ze de leiding over het Grisha-leger overneemt. Maar als ze echt wil slagen, moet ze gaan kiezen tussen haar kracht en de liefde.

De nieuwe cast lijkt aan te sluiten met dit verhaal, gezien Tolya, Tamar en Nikolai allemaal voor het eerst in dat tweede boek verschijnen. En ook de komst Wylan doet al wat vermoeden over het verhaal van dit tweede seizoen. De andere Crows ontmoeten Wylan namelijk pas aan het begin van Six of Crows. Zijn toevoeging aan de cast suggereert dus dat we het verhaal van dit boek gaan volgen. En dat betekent dat er een grote overval op komst is.

Verder nog weinig bekend

We weten dus dat dit tweede seizoen in de maak is en wie daarin zijn opwachting gaat maken. Maar helaas is er verder weinig nog bekend over het tweede seizoen. We weten dus niet wanneer het tweede seizoen op Netflix gaat verschijnen. Maar voor wie echt niet kan wachten op verhalen uit Ravka is er natuurlijk altijd seizoen 1 én zijn er de vele boeken uit de Grishaverse van Leigh Bardugo!