Hoera: Twitter laat je teruggaan naar de chronologische tijdlijn

Twitter zou deze week 300 medewerkers op straat willen zetten. Daarmee krimpt het bedrijf in één klap met acht procent in.

Twitter besloot in 2016 om de chronologische tijdlijn in de ban te doen, en een algoritmische tijdlijn weer te geven. Daar was niet iedereen fan van en in die twee jaar werd er dan ook gevraagd om de terugkeer van de chronologische tijdlijn. Onze smeekbedes zijn nu gehoord: het sociale medium heeft aangekondigd dat je weer terug kunt naar de oude variant.

De nieuwe tijdlijn die we sinds 2016 hebben, geeft de beste tweets bovenaan weer. Facebook deed dat al jaren, maar Twitter besloot dus om te volgen. De bedoeling was dat er meer interacties zouden komen met tweets, waardoor adverteerders het platform aantrekkelijker zouden vinden.

Maar daardoor kwamen er ook oude tweets naar boven die veel interacties hadden. Juist op Twitter gaat de wereld snel en door deze aanpak werden tweets al snel oud voor mensen het überhaupt gezien hadden. Logischerwijs waren veel mensen boos.

Oude tijdlijn keert terug

Nu keert de oude tijdlijn dus terug. Tenminste: je kunt er voor gaan kiezen om deze weer weer te geven. De optie is beschikbaar in een nieuwe versie van de app.

Erg eenvoudig is het echter niet, merkt Mashable op. Om de oude tijdlijn terug te krijgen moet je naar je instellingen en de optie “toon de beste tweets als eerste” uitzetten. Wanneer je deze optie eerder uitzette, kreeg je te zien welke tweets je mogelijk gemist had, evenals aanbevolen tweets van accounts die je niet volgt. Dat is nu dus verleden tijd.

In de komende weken komt er een eenvoudigere manier om de chronologische tijdlijn terug te krijgen. Wanneer dat precies is, is nog onbekend.