Zien: Een hoverbike speciaal voor extreme sports

De mens heeft al sinds zijn ontstaan grote stappen gemaakt op het gebied van vervoer. We begonnen met rechtop lopen, later reden we op paarden en nog weer later in auto’s en op motoren. Nu willen we graag hoveren, en die droom komt steeds dichterbij. Hoversurf, een Russisch bedrijf dat drones maakt, heeft namelijk een prototype van een elektrische hoverbike gemaakt. En hoe die werkt laten ze zien in deze toffe video.

De hoverbike heet de Scorpion-3 en is bedoeld om mee te doen aan wedstrijden binnen extreme sports. Nu is het geen hoverbike zoals in Star Wars, maar meer een soort elektrische quadcopter met een zitplek. Tegenover The Verge zegt het bedrijf dat het voertuig voortkwam uit het idee om een drone te combineren met een motor, en dat idee is aardig gelukt.

Uiteindelijk moeten zowel amateurs als professionals op de hoverbike kunnen rijden. Nadeel naar mijn mening is echter wel dat die ronddraaiende wieken gevaarlijk dichtbij je benen zitten. De kans dat je een been verliest doordat je hem te dicht bij de wieken houdt, is dus zeker aanwezig. En ik weet niet of ik dat er voor over heb…

Eerste hoverbike?

De Scorpion-3 is een tof concept, maar Hoversurf is niet de eerste die hiermee aan de gang gaat. Drie jaar geleden zagen we de Aero-X al, die zijn propellors onderaan neerzet. De kans op geamputeerde benen is daarmee een stuk kleiner.

En zelfs een aantal uitvinders zijn in hun achtertuin bezig met eenzelfde concept. Colin Furze toonde bijvoorbeeld zijn hoverbike op YouTube. Het apparaat maakte hij inderdaad in zijn achtertuin en het voertuig kan een korte tijd boven de grond zweven. Behoorlijk indrukwekkend als je geen bedrijf achter je hebt staan.

Nu is het vooral de vraag wanneer de hoverbike een standaard wordt. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik zelf een Speeder heb om Star Wars-achtige races te gaan doen in het bos!

Speeder