Gerucht: Samsung gaat Galaxy Note 7 alsnog verkopen met nieuwe accu

Samsung Galaxy Note 7

Dat Samsung vorig jaar wat problemen heeft gehad met haar Galaxy Note 7 is een understatement. De accu’s bleken te kunnen ontploffen, waarop het bedrijf de toestellen terugriep. Gebruikers kregen een versie met een nieuwe accu, maar ook die hadden eenzelfde soort probleem. Uiteindelijk haalde Samsung ze helemaal uit de handel, maar volgens anonieme bronnen komt de smartphone opnieuw op de markt. Uiteraard met een nieuwe accu erin.

De anonieme bronnen zeggen dit tegenover de zakelijke krant Korea Economic Daily. De toestellen zijn gereviseerde varianten van de smartphones die eerder zijn teruggeroepen. Ze zouden echter een kleinere en veilige accu hebben.

Nieuwe behuizing

De nieuwere versies van de Note 7 verschijnen echter niet in Europa op de markt. De smartphones zouden in onder meer India en Vietnam worden uitgebracht. Volgens de bronnen worden de interne componenten van het toestel hergebruikt, maar komt er een nieuwe behuizing.

Een leuk plan van Samsung, wat ze nog niet officieel bevestigd hebben, maar het is de vraag of het werkt. Na het debacle rondom de Galaxy Note 7 is de naam flink besmeurd geraakt en ik vraag me oprecht af wie de gok nogmaals durft te wagen. Het zou dan ook logisch zijn als Samsung het vernieuwde toestel een hele andere productnaam geven.

Boetes

Ondertussen heeft Samsung onderzoek gedaan naar de Note 7. De twee verschillende accu’s zouden ieder zijn eigen probleem hebben gehad waardoor ze oververhit raakten. Naar verwachting presenteert de smartphonemaker binnenkort de Galaxy S8 en daarmee zou het hoofdstuk van de Note 7 zijn afgesloten.

Een voordeel van het opnieuw op de markt brengen van de toestellen is dat er mogelijk minder verlies wordt gedraaid op de teruggeroepen smartphones. Daarnaast zou het bedrijf boetes moeten betalen aan het Zuid-Koreaanse milieuministerie als de miljoenen telefoons ongebruikt worden vernietigd. Op deze manier zouden ze dat kunnen ontlopen.