Huawei presenteert betaalbare Huawei P smart met Dual camera en splitscreen

Huawei onthult vandaag een nieuwe smartphone, de Huawei P smart. De midsegement smartphone gaat vanaf vandaag in de voorverkoop bij online stores als Bol.com en T-Mobile en is vanaf 1 februari verkrijgbaar.

De smartphonefabrikant richt zich met de P smart tot de jongere generatie, met een iets krapper budget. Bij Huawei draait alles om kwaliteit en hoogwaardige technologie en dit nieuwe, betaalbare model laat zien dat iedereen daar van mag profiteren. Met een Dual camera en design waar je ‘u’ tegen zegt, doet de P smart zeker niet onder voor een high-end model.

Dual camera

Wees eerlijk, uiteindelijk gebruik je je smartphone een groot deel van de tijd als camera. Huawei investeert daarom ook in een goede camera, die landschappen en personen levensecht op de foto zet. Het eerste wat opvalt aan de P smart is niet alleen het slanke design, maar ook de Dual camera. Dankzij deze dubbele lens maak je de mooiste scherptediepte foto’s. Zo leg je de focus op de voorgrond en krijg je een prachtige achtergrond met Bokeh effect. En zit je geheugen altijd vol met foto’s? No worries. De P smart heeft maar liefst 32 GB geheugen en is uitbreidbaar met 256 GB via MiscroSD. Zo hoef je nooit meer je kiekjes over te zetten of te verwijderen.

Naast een groot geheugen en de Dual Camera heeft de P smart ook nog een andere leuke feature. Je kunt namelijk met een handgebaar een foto maken. Dankzij de smart gesture shotfunctie maak je altijd de beste (groep) selfies, op de afstand die jij het beste vindt. Geen gedoe meer met een selfie stick of een vinger in beeld. De gebaaraansturing is hiernaast ook ideaal voor top fotografen in spé die meer controle willen over hun camera.

Splitscreen technologie

Je gebruikt je smartphone niet alleen als communicatiemiddel of als camera, maar ook als entertainment toestel. Of je nu thuis op de bank zit of in de trein, je hebt altijd Netflix en YouTube bij je zodat je je nooit verveelt. Tijdens het kijken van je favoriete serie wil er echter weleens een whatsappje binnenkomen. Vaak moet je dan je serie even onderbreken en tussen twee apps switchen.

Dankzij de splitscreen technologie van de P smart is dit niet meer nodig. Krijg je een appje binnen? Geen probleem. Via de splitscreen functie kun je nu tegelijkertijd je serie kijken én appen met je vrienden of familie. Zo hoef je nooit meer iets te missen. En dankzij het FullView Display kan je nog steeds alles goed volgen en lezen, zonder dat je een vergrootglas erbij moet pakken.

Intuïtief gebruik

De Huawei P smart heeft zoals je ziet veel leuke extra’s. Dit is mede te danken aan de Emotion UI 8.0 technologie. Hier maken onder andere de splitscreen en smart gesture functie van de camera deel van uit. Deze technologie is speciaal ontworpen om de gebruikerservaring zo prettig mogelijk te maken. Zo maak je bijvoorbeeld ook snel en gemakkelijk een screenshot door met drie vingers op je scherm te swipen en kun je nog veel meer met verschillende handgebaren. Ideaal voor een efficiënt gebruik van je smartphone.

De Huawei P smart is de opvolger van de P8 Lite uit 2017 en staat buiten Europa ook wel bekend als de Huawei Enjoy 7s. Je hebt de P smart al voor een spotprijs van 259 euro, in de kleuren zwart, blauw of goud. Prima prijsje dus als je een wat kleinere portemonnee hebt of je niet veel kwijt wilt zijn aan een smartphone met premium uitstraling.

Foto: Huawei