Hidden Folks: Waar is Wally maar dan als interactieve game

Ken je Waar is Wally nog? Vrijwel ieder kind heeft uren naar het boek gestaard om de man in het rood met wit gestreepte shirt te vinden. Hidden Folks is een vergelijkbaar spel, maar dan voor je tablet of smartphone en zonder kleur. Maar dat maakt het niet minder interessant.

Hidden Folks werd ontwikkeld door de Nederlanders Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg. In het spel zoek je in bijvoorbeeld een stad of een bos naar een lijst van karakters. Tik op een karakter en je krijgt een korte beschrijving, bijvoorbeeld of ze een tuinman zijn of dat het iemand is die naar zijn auto zoekt. Belangrijk, want de karakters op je scherm lijken allemaal erg op elkaar. Er zijn slechts kleine verschillen, bijvoorbeeld wat ze vasthouden of hun kleding. Heb je alle karakters gevonden, dan ga je door naar de volgende scene.

Klik en sleep

Interessant verschil met Waar is Wally, is dat je in dit spel ook op objecten kunt klikken en ze kunt slepen. Op die manier kun je verborgen dingen vinden, bijvoorbeeld achter een gesloten garagedeur of een auto. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter de scenes worden en hoe complexer ze worden. Je begint dus makkelijk, maar het wordt steeds ingewikkelder.

Vanaf 15 februari is Hidden Folks beschikbaar voor iOS, Apple TV en Steam.