Netflix toont beelden van The Crown en Avatar: The Last Airbender

The Crown seizoen 6

Terwijl de staking onder acteurs nog altijd doorloopt, heeft Netflix toch allerlei nieuwe series in aantocht. Waaronder het langverwachte zesde seizoen van The Crown en de live-action Avatar: The Last Airbender. Van beide projecten heeft de streamingdienst nu de eerste beelden beschikbaar gesteld.

Beginnend met The Crown, waarvan we op 16 november het eerste deel van seizoen 6 – tevens het laatste seizoen – kunnen zien. Dit seizoen draait om de Britse koninklijke familie aan het einde van de jaren 90 en het begin van de 00’s. Een bewogen tijd voor de familie, met name omdat prinses Diana in 1997 overleden is. Het vijfde seizoen eindigde in dat jaar en het zesde seizoen pikt daar waarschijnlijk weer op. Overigens zien we het ongeluk waarbij Diana om komt verder niet, maar wel de aanloop en de nasleep.

Diana met Harry en William

Diana met Harry en William. Foto: Netflix

Uit teases van Netflix weten we verder al dat we de bruiloft van (destijds) prins Charles en Camilla Parker Bowles gaan zien, dat in 2005 plaatsvond. Verder is al duidelijk dat we de ontmoeting van prins William en Kate gaan zien. Of we hun huwelijk ook zien, dat is nog maar de vraag. De twee zijn in eerste instantie alleen vrienden, worden later verliefd en trouwen pas na acht jaar. Waarschijnlijk zien we dus alleen het eerste deel van de romance.

Charles met William en Harry

Charles met William en Harry in The Crown. Foto: Netflix

Imelda Staunton als Queen Elizabeth II

Imelda Staunton als Queen Elizabeth II. Foto: Netflix

The Crown gaat op 16 november verder op Netflix. Het tweede deel verschijnt op 14 december.

Avatar: The Last Airbender

Een andere serie waar we erg nieuwsgierig naar zijn, is Avatar: The Last Airbender. Velen zijn fan van de bekende animatieserie en volgend jaar verschijnt er een live-action verfilming van. Dat is niet voor het eerst: er verscheen ook al een film, die – ahem – niet zo goed ontvangen werd. Hoe de serie het doet, dat is dus nog maar de vraag.

Netflix heeft afgelopen week wel weer veelbelovende beelden naar buiten gebracht, dit keer van leden van de Vuurnatie. We zien vuurheer Ozai, generaal Iroh, Zhao, Azula en Zuko.

Iroh, Azula en Zuko in Avatar: The Last Airbender

Iroh, Azula en Zuko in Avatar: The Last Airbender. Beeld: Netflix

Zhao en Ozai in Avatar: The Last Airbender

Zhao en Ozai in Avatar: The Last Airbender. Beeld: Netflix

Eerder verschenen er overigens ook al foto’s van Aang, Katara en Sokka.

Aang, Katara en Sokka in Avatar: The Last Airbender

Aang, Katara en Sokka in Avatar: The Last Airbender. Beeld: Netflix

De serie krijgt acht afleveringen, die ieder een uur duren. Helaas weten we verder alleen dat de serie in 2024 verschijnt, maar niet precies wanneer.

Beeld: Netflix