Nieuw op Disney+ in oktober: Loki en Goosebumps

Loki seizoen 2, nieuw op Disney+

Terwijl populaire series als Ahsoka en Only Murders in the Building alweer op hun einde lopen, komen er in oktober gelukkig ook weer nieuwe fijne series aan op Disney+. De streamingdienst brengt deze maand namelijk het tweede seizoen van Loki uit, net als de nieuwe serie Goosebumps en twee films.

Film: Haunted Mansion en Once Upon a Studio

Oktober is natuurlijk de maand van Halloween en Disney+ voorziet uitstekend in fijne films om naar te kijken. Films als Hocus Pocus (en het vervolg) en The Nightmare Before Christmas staan al enige tijd op de streamingdienst, om maar wat te noemen. Maar deze maand komt er ook weer een nieuwe bij: Haunted Mansion.

De film gaat over de alleenstaande moeder Gabbie, die een nieuw huis gekocht heeft. Maar dat huis blijkt al bewoond te zijn: door geesten. Om de geesten weg te krijgen, huurt ze een tourgids, helderziende, priester en een geschiedkundige in. Dat kan natuurlijk alleen maar goed gaan…

Overigens is dit een film met een ware sterrencast. Gabbie wordt gespeeld door Rosario Dawson, die we nu als Ahsoka in de gelijknamige serie kunnen bewonderen. Verder zien we in de film acteurs als Owen Wilson, Danny DeVito, Jared Leto en Jamie Lee Curtis.

Daarnaast verschijnt deze maand de korte film Once Upon a Studio. In deze film overnachten twee nieuwe werknemers in de studio van Disney. En ’s nachts blijkt de studio heel anders te zijn: karakters van vroeger en nu komen tot leven en maken zich op om zich te laten fotograferen voor de honderdste verjaardag van Disney.

Deze films zie je in oktober op Disney+:

  • Haunted Mansion (4 oktober)
  • Once Upon a Studio (16 oktober)

Series: Loki en Goosebumps

Daarnaast verschijnen deze maand dus twee nieuwe series op Disney+, beginnend met het tweede seizoen van de populaire serie Loki. De serie gaat verder na het verrassende van het eerste seizoen, waarin Loki middenin het gevecht om de ziel van de Time Variance Authority zat. In het tweede seizoen zien we Loki opnieuw, net als Mobius en Hunter B-15. Samen met nieuwe en oude vrienden reizen ze door het alsmaar groter wordende multiverse, terwijl ze zoeken naar Sylvie, Judge Renslayer en Miss Minutes. En ze proberen uit te vogelen wat het echt betekent om vrije wil te hebben.

Zoals gezegd: oktober is de maand van Halloween, ook wat series betreft. En op 13 oktober verschijnen de eerste vijf afleveringen van een nieuwe griezelige serie, gebaseerd op de boeken van R.L. Stine. We hebben het hier natuurlijk over Goosebumps – of, zoals menig Nederlander de boeken kent: Kippenvel.

De nieuwe serie volgt een groep middelbare scholieren, die samen een spannend onderzoek starten. Ze duiken dieper in het overlijden van Harold Biddle, die dertig jaar eerder overleed. Maar tijdens dat onderzoek halen ze duistere geheimen uit het verleden van hun ouders naar boven.

Deze series zie je vanaf oktober op Disney+:

  • Loki (vanaf 5 oktober)
  • Goosebumps (vanaf 15 oktober)
Beeld: Disney+