Infographic: Real life Baywatch in cijfers

Bij de Amerikaanse kustwacht denken we allemaal toch al snel aan The Hoff zelf, door het zand ploegend met zijn wilde bos haren. Of misschien toch liever aan één van de andere strandwachten uit de populaire serie Baywatch. Maar de Amerikaanse kustwacht is knetterhard werk en niet alleen in je rode zwembroek door het mulle zand wandelen.

Met name de kustwacht van Florida en Alaska zorgen voor opmerkelijke statistieken, zo blijkt uit recent onderzoek. Zo blijkt dat zij met een gezamelijke vloot van zo’n 250 vaartuigen verantwoordelijk zijn voor meer dan 4000 reddingsacties per jaar. In totaal zijn er zo’n 6800 mensen werkzaam voor beiden kustwachten.

Maar echt opmerkelijk (en indrukwekkend) wordt het pas bij de fysieke eisen die er worden gesteld aan de dames en heren van de kustwacht. Zo verwacht men van een mannelijke medewerker dat hij liefst 29 pushups of 38 situps per minuut kan maken en tussen de 30 en 120 seconden zijn adem in kan houden. Die fysiek is ook hard nodig, want op jaarbasis zwemmen de heren en dames liefst 240 kilometer.

Coast Guard by the Numbers