ING laat klanten geld overmaken via iMessage-app

ING Bankieren

Met de introductie van iOS 10 dit najaar werd het voor ontwikkelaars mogelijk om iMessage-apps te ontwikkelen. Op die manier kun je in Apple’s chat-app bijvoorbeeld gifjes en stickers versturen of spelletjes spelen. Maar er zijn ook nuttigere toepassingen te bedenken, bijvoorbeeld het snel terugbetalen van een vriend. ING is de eerste Nederlandse bank die dat mogelijk maakt.

Geheel verbazingwekkend is het niet dat juist ING hier mee komt. De bank stopte al superhandige betaalverzoeken in de app. Deze qr-codes kun je scannen met de camera van je smartphone om snel geld over te maken van de ene naar de andere ING-klant. Je kunt de verzoeken echter ook vanuit de ING-app delen als een link via e-mail, WhatsApp, iMessage of welke app dan ook. Je geeft simpel op hoeveel de ontvanger moet betalen en verstuurt de link. De ontvanger klinkt hierop en betaalt via iDeal.

iMessage-app ING Mobiel Bankieren

Vorige maand maakte ING het al mogelijk om deze betaalverzoeken aan te maken via Siri en nu dus ook binnen iMessage. En da’s voor iPhone-gebruikers misschien wel de meest logische plek.

Je kunt immers na het berichtje “Hey, ik krijg nog geld van je voor dat etentje van vorige week”, direct laten volgen door een betaalverzoek zonder de chat-app te verlaten. Het openen van de Bankieren-app is dus niet nodig. Het betalen kan helaas niet binnen iMessage en dat is nog wel een grote beperking.

Ben je ING-klant en heb je een iPhone? Dan kun je de iMessage-app gratis installeren vanuit de speciale App Store die in iMessage zit. Je moet daarbij wel de Bankieren-app op je telefoon hebben staan om de iMessage-app te gebruiken.