Instagram brengt meer orde in je tijdlijn en test met ‘favoriete vrienden’

Instagram

Het komt je waarschijnlijk wel bekend voor: ineens zie je níets meer op Instagram van die ene vriend van je. En dat terwijl je diegene toch echt nog gewoon volgt. We weten allemaal dat Instagram er van houdt om het algoritme van de één op de andere dag eens flink om te gooien, waardoor je de helft van de accounts die je volgt plotseling niet meer tegenkomt.

Maar nu lijkt Instagram het over een andere boeg te gooien en gaat de sociale media-app testen met een zogenaamde ‘VIP-lijst’. Ofwel: jouw favoriete accounts zullen voortaan bovenaan komen te staan. Zo zul je de updates van je goede vrienden en favoriete accounts in ieder geval niet meer zo snel missen.

Vriendenlijst

Op dit moment is het al mogelijk om een vriendenlijst aan te maken op Instagram voor als je foto’s wilt delen die alleen door jouw vrienden te zien zijn. Dit wordt op dit moment ‘beste vrienden’ genoemd. Deze functie wordt nu een stuk uitgebreider, volgens Alessandro Paluzzi, een app ontwikkelaar. Hij postte op Twitter een screenshot van een testcase van Instagram. Hierin is te zien dat je je eigen favorieten kunt bewerken. Deze accounts zie je dan bovenaan de tijdlijn.

Algoritme

Toch is er een logische verklaring wat betreft het niet direct zien van je favoriete accounts op Instagram en het daarbij komende algoritme. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Instagram zelf liever heeft dat jij úren spendeert in de app. En als jij direct al je favoriete accounts te zien krijgt, is de kans groot dat je veel minder tijd op het sociale media-platform zult spenderen. Of dit nieuwe algoritme ook daadwerkelijk doorgevoerd zal worden, zal dus nog maar de vraag zijn.

Beeld: Unsplash