Onderzoek: mensen met een iPhone vaker duurzamer dan Android-gebruikers

iPhone

Hoe langer je met een smartphone doet, hoe duurzamer dat is, natuurlijk. Maar wat doe jij eigenlijk met een oude iPhone of Android-toestel? Ligt dat in je rommellade te verstoffen, of ruil je deze in zodat je wat korting krijgt op een nieuw toestel? Dat laatste is een stuk duurzamer, omdat onderdelen uit dit toestel weer gebruikt kunnen worden voor een nieuwe smartphone.

Uit onderzoek blijkt dat iPhone-gebruikers hun toestel een stuk vaker inruilen dan mensen met een Android smartphone. Eén derde van de telefooneigenaars doet dit via het programma dat Apple zelf heeft opgezet.

Toestel inruilen

Uit onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners blijkt dat meer dan 35 procent van de ondervraagden in de periode van juni 2020 tot juni 2021 hun oude iPhone heeft verkocht of ingeruild. 30 procent ruilde hun smartphone in, terwijl de overige vijf procent zijn oude smartphone verkocht.

Ter vergelijking met Android-gebruikers is dat ontzettend hoog. Ongeveer vijf procent van de Android-bezitters verkocht zijn of haar oude toestel. Ongeveer tien procent ruilde deze in voordat ze een nieuwe smartphone kochten.

In de helft de gevallen houden gebruikers hun oude Android-smartphone, ten opzichte van 29 procent van de iPhone bezitters. Android-gebruikers doen dit om deze oude smartphone in de toekomst nog eventueel te gebruiken. Ook geldt voor hen in veel gevallen dat het inruilen of verkopen van hun oude toestel het niet waard is.

Inruil programma iPhone

Niet gek dat hier zo’n groot verschil in zit. Dankzij het inruilprogramma dat Apple hanteert is het inruilen van je iPhone een stuk aantrekkelijker geworden. Voor een vast bedrag per maand krijg je namelijk elk jaar een nieuwe iPhone.

Beeld: H_Ko / Shutterstock.com