Intel Curie: een computer ter grootte van een knoop

In 2014 verlegde Intel haar focus naar wearables en werd bekend dat zij de belangrijkste leverancier van chips voor de vernieuwde Google Glass zullen zijn. Vannacht tijdens de CES 2015 in Las Vegas onthulde Brian Krzanich, CEO van Intel, haar nieuwste troef: de Intel Curie. De Curie is een computer ter grootte van een knoop en is de opvolger van de vorig jaar verschenen Edison.

Het formaat van de Curie zorgt ervoor dat wearables in allerlei formaten op de markt zullen komen. Zo droeg Krzanich de Curie in een knoop aan zijn jasje, maar is het ook mogelijk om de Curie te integreren in ringen, armbanden, tassen en brillen.

De module bevat een nieuwe versie van Intel’s Quark Chip, de Quark SE, Bluetooth Low Energy en sensors. De energiezuinige computer is verder uitgerust met een accelerometer, gyroscoop en andere technische vernuftigheden die een wearable nodig heeft. Zo kun je met de module onder andere (sport)activiteiten registreren en stappen tracken.

Intel hoopt dat bedrijven de computer snel willen integreren in nieuwe wearables en verwacht de Curie in de tweede helft van 2015 op de markt te brengen.

ces-2015-banner-eventwall