Intel presenteert kleinste en snelste processors ooit tijdens IFA in Berlijn

Onder de motorkap van je PC of laptop kijken, dat deed je begin deze eeuw of  anno nu alleen nog als hardcore hardware hacker. Dat betekent niet dat innovatie stil staat, zoveel maakte Intel vandaag tijdens hun keynote op de IFA in Berlijn nog maar eens duidelijk.

Met alweer de 6e generatie Intel Core processoren laat de chipfabrikant zien dat het gretiger is dan ooit om de markt naar een volgend niveau te tillen. De processors binnen de Core-familie zijn kleiner dan ooit en verbruiken minder stroom, maar leveren uitermate hoge prestaties. Daarmee is de hardware van Intel in te zetten in allerhande soorten hardware: van de Compute Stick tot de nieuwste All-in-One PC’s.

“De 6e generatie Intel Core processors bieden de belangrijkste verbeteringen op computergebied die we tot nu toe hebben gezien Systemen op basis van de nieuwe processors zijn sneller dan ooit, hebben een langere batterijlevensduur en bieden een betere beveiliging. Ze bieden totaal nieuwe mogelijkheden, zoals inloggen op je computer door middel van gezichtsherkenning en een persoonlijke assistent die spraak herkent.” – Kirk Skaugen, Intel Senior Vice President

Intel stelt dat de nieuwe processors, die gebruik maken van de nieuwe Skylake architectuur, de algemene prestaties van een computer tot maar liefst 2,5 keer verbeterd, terwijl de grafische prestaties maar liefst 30 maal verhoogd worden. Door het lage stroomverbruik zou een gemiddelde accu nu drie keer zo lang meegaan. Maar de grootste verandering merkt de consument bij het opstarten: de nieuwe chipset komt binnen een razendsnelle halve seconde volledig tot leven.

De nieuw generatie Intel Core processors zullen nog dit jaar worden uitgerold naar diverse hardwarefabrikanten, waarbij Intel met name de krachtige samenwerking van het systeem met Windows 10 benadrukt. Daarnaast zal Intel een nieuwe versie van de kleine Compute Stick op basis van de nieuwe hardware.