‘iPhone 8 krijgt gebogen OLED-scherm en USB-C’

De geruchtenstroom rond de iPhone 8 lijkt niet te stoppen. Zette ik een kleine twee weken geleden alles wat we tot nu wisten al op een rij, nu blijkt deze lijst alweer achterhaald. The Wall Street Journal [€] heeft namelijk weer een aantal nieuwe bronnen gesproken die ook weer met wat nieuwe geruchten op de proppen kwamen.

De krant bevestigt de eerdere geruchten dat Apple met drie toestellen komt. De eerste twee zijn upgrades van de iPhone 7 en 7 plus, maar daarnaast komt er een feestmodel vanwege de tiende verjaardag van de iPhone. Ook andere bronnen spraken al over de combinatie van zowel upgrades van de iPhones die we nu kennen én een duurder revolutionairder model.

We hoorden al dat deze iPhone 8 een groter scherm krijgt met minder randen en waarschijnlijk ook geen homeknop meer heeft. De WSJ voegt daar aan toe dat het toestel een gebogen OLED-scherm krijgt, zoals we dat inmiddels al jaren kennen van de Edge-toestellen van Samsung.

USB-C

Een ander punt is dat Apple USB-C in zou bouwen in de iPhone 8 in plaats van Apple’s eigen Lighting-port. Nu is Apple dol op zijn eigen standaarden en is de stap naar een open standaard in dat opzicht opmerkelijk. Tegelijkertijd heeft Apple bij de Macbook (Pro) inmiddels al zijn eigen aansluitingen vervangen door USB-C. In dat licht is de overstap naar USB-C helemaal niet zo vreemd.

Tegelijkertijd merkt The Verge terecht op dat dit ook kan betekenen dat Apple de USB naar Lighting-kabel vervangt door een USB-C naar Lighting-kabel en dat er dus een USB-C adapter wordt meegeleverd in plaats van een USB-versie.

Hoe dan ook, dankzij de nieuwste geruchten van The Wall Street Journal wordt nog iets duidelijker hoe de iPhone 8 eruit gaat zien. Uiteindelijk zal in september waarschijnlijk blijken dat een deel van de geruchten niet klopt. Echter: dat Apple met de iPhone 8 grote vernieuwingen door gaat voeren en bijna niks uit de bestaande iPhones heilig is, is in ieder geval al duidelijk.