Boston Dynamics flikt het weer en toont robot uit je ergste nachtmerries

Boston Dynamics, onderdeel van Google’s moederbedrijf Alphabet, ontwikkelt robots voor bedrijven en vooral het leger. En dat bedrijf toont ons regelmatig hun ietwat bizarre creaties. Denk aan robothond Spot of de menselijke Atlas. Hun nieuwste creatie: Handle. Niet direct te vergelijken met een specifiek dier of de mens en juist dat maakt hem alleen maar angstaanjagender.

Handle heeft twee wielen als achterpoten die aan twee benen met knieën zitten. Ook heeft hij twee losse voorpoten. Handle kan rijden op zijn achterwielen met zijn voorpoten in de lucht en al rijdend springen. Je moet het eigenlijk gewoon zien…

Handle is ook geen kleine robot. Met zijn lengte van twee meter is hij groter dan de meeste mensen en met een snelheid van ruim 14 kilometer per uur is hij ook nog eens sneller dan de meest mensen. Zijn sprongen zijn maximaal 1,2 meter hoog, Da’s ongeveer gelijk aan de hoogste sprongen van de beste basketballers ter wereld.

Wat Boston Dynamics met Handle gaat doen? Geen idee. Dat is sowieso een beetje het probleem van het bedrijf. Het doet ontzettend veel onderzoek en bouwt zeer indrukwekkende robots, maar toepassingen van de technologie omzetten in een commercieel product blijkt lastig. Mede daarom staat het bedrijf al een tijdje in de verkoop.

Boston Dynamics Handle