Koers Bitcoin daalt tot onder 9000 dollar, Ethereum blijft overeind

bitcoins

Een Bitcoin is minder dan 9000 dollar waard, meldt Ars Technica. De Bitcoin is in één dag 12% gezakt.

Niet alleen de Bitcoin devalueert, alle grote cryptocurrencies lijden verlies. De waarde van de Ripple daalde met 14%. Alleen Ethereum lijkt nog het minst onstabiel te zijn, zegt Koersbitcoins.net. De Ether was de enige van de grote cryptomunten die in de plus bleef. De support lijn van de munt steeg zelfs van 1.000 euro naar 1.110 euro. Dat lijkt erop te wijzen dat de munt voorlopig niet teveel zal zakken.

Teveel scams

De duik van de Bitcoinkoers hangt samen met ongunstig nieuws. Facebook gaf eerder deze week aan geen advertenties meer te tonen die met Bitcoin of andere cryptocurrencies te maken hebben. Dit had geen positief effect op de koersen. Ook de dagvaarding van Bitfinex en Tether door de CFTC (Commodities and Futures Trading Commission) zorgde voor een klap op de koers.

Er was meer chaos in cryptoland. De SEC (Security and Exchange Commission) maakte een eind aan een cryptoproject genaamd AriseBank. Volgens het project heeft het 600 miljoen dollar aan investeringsgeld binnengehaald. Volgens de SEC is het project frauduleus.

Er zijn zoveel scams en onduidelijke, illegale praktijken rondom de cryptomunten, dat deze het hele crypto-ecosysteem aantasten.

Goede hoop

Volgens Koersbitcoins is er ondanks alles goede hoop voor cryptovaluta. Er is volgens de website nu nog teveel onduidelijkheid over wet- en regelgeving rondom de virtuele munten. Het is de verwachting dat zodra er meer duidelijkheid is over de nieuwe regels, dit een positief effect zal hebben op alle cryptovaluta en de koersen weer gaan aantrekken.